چایلد تم در وردپرس

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس

در این قسمت از آموزش ها قصد آموزش ساخت چایلد تم یا تم فرزند در وردپرس را داریم. وردپرس به ما این امکان را می دهد تا قالب فرزند از قالب اصلی ایجاد کنیم و تغییراتی در آن اعمال کنیم. یکی از مزیتهای تم فرزند این است که اگر قالب اصلی بروزرسانی شود، تغییرات شما از بین نخواهند رفت. درواقع بزرگترین مزیتی که قالب فرزند در وردپرس دارد این است که با آپدیت قالب، تغییرات شخصی سازی شده از بین نخواهند رفت.

یکی از مهمترین استفاده های چاید تم در وردپرس این است که می توانید کدهای قالب را بدون تغییر در کدهای اصلی، به دلخواه تغییر دهید. اگر برای قالبی، قالب فرزند وجود داشته باشد، وردپرس اول کدهای قالب فرزند را بررسی می کند و اگر کد وجود داشته باشد آنها را اجرا خواهد کرد در غیر اینصورت به سراغ کدهای قالب اصلی خواهد رفت.

ما می توانیم با تغییر کدها در تم فرزند آن را به دلخواه تغییر داده و هر تغییری که دلمان بخواهد به آن اعمال کنیم. برای ساخت چایلد تم در وردپرس مراحل زیر را انجام دهید.

ساخت child theme در وردپرس

برای ساخت قالب فرزند دو راه کار وجود دارد. یکی استفاده از افزونه ایجاد کننده قالب فرزند با نام Child Theme Generator و یا Child Themify است و راه کار دیگر با استفاده از کدنویسی می باشد.

در این آموزش قصد ساخت قالب فرزند با استفاده از کد نویسی را داریم.

برای این کار اول وارد هاست شوید و به آدرس public_html/wp-content/themes مراجعه نمایید. در این پوشه، فولدری با نام قالبی را که می خواهید فرزند آن را ایجاد کنید، بسازید و در آخر نام آن -child را اضافه کنید.

برای اینکه وردپرس قالب فرزند را به درستی شناسایی کند، وجود دو فایل style.css و functions.php ضروری است. بنابراین دو فایل را دقیقا به همین نام در داخل پوشه قالب فرزند ایجاد می کنیم.

حال فایل style.css را باز کنید و کدهای زیر را در آن قرار داده و ذخیره نمایید.

/*
 Theme Name:   Twenty Fifteen Child
 Theme URI:    http://example.com/twenty-fifteen-child/
 Description:  Twenty Fifteen Child Theme
 Author:       John Doe
 Author URI:   http://example.com
 Template:     twentyfifteen
 Version:      1.0.0
 License:      GNU General Public License v2 or later
 License URI:  http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
 Tags:         light, dark, two-columns, right-sidebar, responsive-layout, accessibility-ready
 Text Domain:  twentyfifteenchild
*/

کد بالا شامل اطلاعات چایلد تم، قالب والد، نام توسعه دهنده و اطلاعات کلی مانند لیسانس و غیره می باشد.

برای مثال کد بالا به وردپرس می گوید که قالب فرزند ما، والدش Twenty Fifteen می باشد. قسمتی که از همه مهمتر است قسمت Template می باشد که نام پوشه والد می باشد یا به اصطلاح slug قالب می باشد.

حال فایل functions.php را باز کرده و کدهای زیر را قرار داده و سپس ذخیره کنید.

<?php
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'my_theme_enqueue_styles' );
function my_theme_enqueue_styles() {
   wp_enqueue_style( 'parent-style', get_template_directory_uri() . '/style.css' );
}
?>

مطالب بیشتر

تا اینجا توانستیم قالب فرزند را ایجاد کرده و آن را به وردپرس بشناسانیم. اما این قالب چگونه می تواند به ما کمک کند؟

در این قسمت ما می توانیم هر قسمت از قالب والد را که می خواهیم به دلخواه خود تغییر دهیم. قبل از تغییر به قسمت قالبها رفته و قالب فرزند را فعال نمایید.

سپس فایلی از قالب والد را که می خواهیم شخصی سازی کنیم، به قالب فرزند عینا کپی می کنیم. برای مثال اگر در پوشه inc قرار داشته باشد، در قالب فرزند نیز پوشه inc را ایجاد می کنیم و فایل را داخل آن کپی می کنیم. سپس فایل را باز کرده و هر قسمتی را که دلمان می خواهد تغییر می دهیم.

نحوه اجرای کدهای چایلد تم در وردپرس

وردپرس اول وارد قالب فرزند می شود و فایلهای آن را اجرا می کند. در این قسمت وردپرس فقط فایلهای مشابه در قالب فرزند را اجرا کرده و از اجرای فایلهای والد صرف نظر می کند. برای مثال، فایل مورد نظر در پوشه inc را از قالب فرزند اجرا کرده و از اجرای آن در قالب والد صرف نظر می کند. اما فایلهای دیگر چون در قالب فرزند تعریف نشده اند، از قالب والد اجرا می کند.

موارد کاربرد قالب فرزند

یکی از عمده مواردی که از قالب فرزند استفاده می شود، فارسی سازی قالبهای انگلیسی می باشد. با استفاده از این روش هر بار که قالب والد آپدیت می شود دیگر فایلهای تغییر یافته از بین نخواهند رفت.

شخصی سازی قسمتی از قالب نیز یکی دیگر از موارد کاربرد چالید تم می باشد.

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه