وردپرس

افزایش سرعت سایت وردپرس

یکی از معیارهای سایت، بالا بودن سرعت آن می باشد بنابراین افزایش سرعت سایت وردپرس هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهبود سرعت سایت باعث بهبود تجربه کاربری یا همان UX می شود.

اگر بارگذاری سایت بیشتر از ۳ ثانیه طول بکشد کاربران و بازدیدکنندگان تمایلی به بازدید نخواهند داشت و ترافیک سایت شما به شدت افت خواهد کرد.

استاندارد لود هر صفحه نهایتا ۵ تا ۷ ثانیه می باشد. در صورتی که مدت زمان بارگذاری وبسایت شما بیشتر از استاندارد باشد، نرخ پرش وبسایت شما افزایش پیدا کرده و کاربران خود را به مرور از دست خواهید داد.

اگر سرعت لود وب سایت شما بیشتر از ۳ ثانیه باشد، ۴۰ درصد از کاربران خود را از دست خواهید داد. اگر وبسایت شما فروشگاهی باشد، ۷۹ درصد از مشتری ها تمایلی به خرید محصول دیگر نخواهند داشت.

افزایش سرعت و عملکرد سایت وردپرس باعث بهبود سئو سایت و در نتیجه افزایش بازدید و رتبه بندی وبسایت در موتور جستجوگرها می شود. اگر سایت وردپرس دارید و میخواهید سرعت آن را افزایش دهید، با ما همراه باشید.

بررسی و آنالیز سرعت سایت وردپرس

متتداولترین عواملی که باعث کند شدن سرعت سایت وردپرس می شوند، عبارتند از:

  • هاست: اگر هاست سایت در وضعیت خوبی نبوده و یا به شکل صحیح پیکر بندی نشده باشد، می تواند موجب کاهش سرعت بارگذاری آن گردد.
  • پیکربندی وردپرس: خود وردپرس از نظر سرعت ایرادی ندارد اما اگر پیکربندی وردپرس و افزونه ها دارای ایراد باشند، این ایرادها باعث کاهش سرعت سایت خواهد بود مانند نبود مکانیزم کش فایلها.
  • حجم صفحه: عدم بهینه سازی تصاویر و فشرده کردن آنها موجب افزایش حجم سایت می گردد.
  • تعداد افزونه ها: نصب کلی افزونه و پلاگین برای افزودن قابلیت‌های پایه کسب و کار به سایت وردپرس باعث کاهش سرعت وب سایت می شود.
  • افزونه های بد: اگر از افزونه ای با کدنویسی ضعیف بر روی سایت نصب شده باشد، احتمالا دچار کاهش سرعت سایت می شوید.
  • اسکریپت های خارجی: اسکریپت های خارجی مانند تبلیغات، فونت ها و دیگر منابع تاثیر منفی شدیدی بر روی سرعت سایت و عملکرد آن خواهند گذاشت.

کش (cache): مکانیسمی برای ذخیره سازی فایلها در حافظه برای استفاده در آینده. پس اگر وب سایت شما دارای کش باشد کاربر نیاز نیست با هر باز بازدید از سایت فایلها را دانلود کند، این کار باعث افزایش سرعت لود و بارگذاری صفحات می شود.

آنالیز سرعت وبسایت

از جمله مواردی که وبسایت های تست سرعت سایت به آن توجه می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شناسایی اسکریپت‌ها، فونت‌ها و افزونه‌هایی که مدت بارگذاری سایت را افزایش می‌دهند
  • آنالیز هدرهای HTTP
  • بررسی امکان خلاصه‌سازی اسکریپت‌ها
  • پیدا کردن تصاویر بزرگ و حجیمی که در بارگذاری وب‌سایت اختلال ایجاد می‌کنند
  • بررسی صحت بارگذاری عناصر مختلف
  • شناسایی وجود کدهای اختلال ‌زای جاوا اسکریپت یا CSS
  • آنالیز حجم صفحات، مجموع زمان لازم برای بارگذاری و تعداد درخواست برای بارگذاری
  • بررسی عملکرد وب‌سایت از موقعیت‌های جغرافیایی مختلف
  • بررسی زمان رسیدن به اولین بایت TTFB
  • بررسی سرعت پردازش و نمایش وب‌سایت یا رندر شدن (Render) آن در مرورگرهای مختلف
  • بررسی عملکرد CDN (به معنی شبکه توزیع محتوا)

بهترین ابزارهای بررسی و آنالیز سرعت سایت

بهترین افزونه های کروم برای بررسی سرعت سایت

راه های افزایش سرعت سایت وردپرس

برای افزایش سرعت سایت وردپرس، نکاتی وجود دارد که با رعایت کردن آنها می توانید افزایش چشم گیری در سرعت سایت خود مشاهده نمایید.

  1. استفاده از هاست مناسب
  2. ارتقا نسخه PHP
  3. بروز نگه داشتن وردپرس
  4. استفاده از قالب بهینه
  5. استفاده از افزونه های بهینه
  6. کش کردن صفحات در هاست
  7. کش کردن صفحات در مرورگر یا Browser Cache
  8. بهینه سازی تصاویر و ویدئوها
  9. استفاده از بارگذاری تنبل یا Lazy Load
  10. فشرده سازی کدها یا Minify کردن
  11. ترکیب منابع استاتیک
  12. بهینه سازی جدول های پایگاه داده
  13. استفاده از خلاصه مطالب در صفحه اصلی و بایگانی ها
  14. صفحه بندی مطالب طولانی
  15. صفحه بندی کامنتها
  16. ارتقای امنیت برای افزایش سرعت وردپرس
  17. استفاده از شبکه های توزیع محتوا (CDN)
  18. انتقال اسکریپت ها به فوتر سایت
  19. کاهش درخواستهای HTTP خارجی
  20. محدود کردن رونوشت های مطلب
  21. کاهش فراخوانی از دیتابیس
  22. جلوگیری از سرقت پهنای باند در وردپرس یا جلوگیری از Hotlinking تصاویر و منابع استاتیک
  23. فعال کردن فشرده سازی Gzip
  24. HTTPS و HTTP/2 را فعال کنید
  25. غیر فعال کردن پینگ بک ها و ترک بک ها

۱. استفاده از هاست مناسب

داشتن یک هاست مناسب و باکیفیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تا حد امکان از استفاده از هاست های اشتراکی اجتناب کنید زیرا در این نوع هاست ها منابع سرور بین همه وب سایتها تقسیم می شود، اگر بر روی هاست، وب سایت پر ترافیکی وجود داشته باشد باعث کاهش سرعت وب سایت شما خواهد شد که اصطلاحا به آن همسایگی بد می گویند.

فناوری مورد استفاده در سرور هاست هم از نظر سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری نیز مهم می باشد. به عنوان مثال، آیا سرور شما از آخرین نسخه PHP و نرم افزار وب سرور و سایر فناوری‌های وب استفاده می‌کنه؟ هارد دیسک‌های SSD چطور؟ حافظه آن چقدر است؟ همه این عوامل در سرعت بارگذاری وب سایت شما نقش خواهند داشت.

۲. ارتقا نسخه PHP

کدها در نسخه های جدیدتر PHP میتواند تا ۳۰ درصد سریعتر اجرا شوند و این مسئله بر روی سرعت سایت های بزرگ تاثیر زیادی خواهد گذاشت.

آپدیت‌ها و نسخه‌های جدید HTML، PHP و سایر فن آوری‌های وب حاوی پیشرفت‌ها، ویژگی‌های جدید و اغلب سرعت بهبود یافته هستند. به همین دلیل، باید زیرساخت های وب سایتتان به روز باشد.

۳. بروز نگه داشتن وردپرس

هر از چند گاهی سایت وردپرس، بروزرسانی ای برای خود وردپرس ارائه می دهد که در این بروزرسانی ها مشکلات خود وردپرس برطرف شده و گاهی امکاناتی هم به آن اضافه می کنند. عدم انجام به روز رسانی ها ممکن است موجب کند شدن سایت و قرار دادن آن در معرض مشکلات امنیتی شود.

سرعت سایت افزایش سرعت سایت افزایش سرعت وردپرس سرعت وردپرس

۴. استفاده از قالب بهینه

سرعت بارگذاری قالب نیز یکی از فاکتورهای مهم برای افزایش سرعت وب سایتهای وردپرسی می باشد. هر گونه ایراد در طراحی و کدنویسی قالب، تاثیر مستقیم بر سرعت وب سایت دارد.

بنابراین همیشه قالبی را انتخاب کنید که در عین حال که ساده می باشد، مواردی را که شما نیاز دارید داشته باشد. استفاده از قالبهای با آیتمهای زیاد یعنی کاهش سرعت لود سایت وردپرس.

یکی از مواردی هم که باید در نظر داشته باشید، بروزرسانی قالب می باشد. همیشه قالب خود را به روز نگه دارید و از استفاده از قالبهایی که دیگر پشتیبانی نمی شوند به شدت اجتناب کنید.

۵. استفاده از افزونه های بهینه

وردپرس بیشتر امکانات خود را مدیون پلاگین هایی است که بر روی آن نصب می شود. اما این پلاگین ها نیز باید دارای کد بهینه باشد. افزون هایی که دارای کد ضعیف یا ایراد دار هستند می توانند باعث کاهش چشمگیر سرعت سایت شوند.

برای مثال در استفاده از اسلایدرها و گالری ها توجه خاصی به آنها و بهینه بودن آنها داشته باشید.

۶. کش کردن صفحات در هاست

کش به این صورت کار می کند که وقتی فایلی برای اولین بار بارگذاری می شود، فایل بر روی هاست درون پوشه ای ذخیره می شود تا زمانی که نیاز به بارگذاری مجدد وجود داشته باشد.

این فایلهای ذخیره شده در هنگام بازدید کاربر، برای کاربر نمایش داده می شود تا نیاز به درخواستهای پی در پی به سرور نشود و اطلاعات سریعتر بارگذاری شوند.

۷. کش کردن صفحات در مرورگر یا Browser Cache

این روش نیز مانند کش کردن بر روی هاست می باشد اما با این تفاوت که فایل کش شده در پوشه مرورگر کاربر ایجاد و نگهداری می‌شود. با استفاده از این روش زمانی که کاربر برای بر دیگر صفحه وب سایت را جستجو می کند، فایلها از مرورگر کاربر بارگزاری می شوند و به سرور مراجعه نمی کند.

۸. بهینه سازی تصاویر و ویدئوها

تصاویر و ویدئوها یکی از عناصری هستند که باعث افزایش حجم صفحه و در نتیجه کاهش سرعت لود سایت می شوند. از طرفی هم استفاده نکردن از آنها باعث بی روح شدن صفحات می شود. بنابراین در استفاده از تصاویر و ویدئو ها باید آنها را بهینه کرد.

قبل از آپلود تصاویر بر روی سایت، آنها را با استفاده از ابزارهای موجود تا حد امکان بهینه کنید. البته می توانید با استفاده از برخی افزونه ها که در بخش افزونه های همین مطلب معرفی خواهند شد، تصاویر موجود بر روی وب سایت را نیز بهینه نمایید.

اما اگر شما هم جزء افرادی هستید که می خواهند تعداد افزونه های وب سایت را کاهش دهند می توانید از تکنیک زیر استفاده نمایید.

اول از همه در نرم افزار فتوشاپ عکس را باز کرده و آن را از گزینه File > Export > Save for Web – Legacy برای وب Export کنید. سپس از سایت Compressor برای کاهش حداکثری حجم تصاویر استفاده نمایید. بسته به فرمت انتخابی و میزان فشرده سازی می توان حجم آن ها را به ۲۰ درصد نیز کاهش داد.

در اغلب سایت ها از دو فرمت PNG و JPG برای عکس ها استفاده می شود. اگر عکس داری رنگ های مختلفی بود، از فرمت JPEG استفاده می شود و اگر عکس از نظر تنوع رنگ بسیار ساده یا از نوع transparent بود، از فرمت PNG استفاده می شود.

نکته: کاهش حجم تصاویر و ویدئوها نباید تاثیر قابل محسوسی بر روی کیفیت آنها داشته باشد.

بعد آپلود تصاویر بر روی سایت، وردپرس اندازه‌های مختلفی از آنها را ایجاد می‌کند. به این ترتیب می‌تونید اندازه تصویری را که می‌خواهید نمایش داده شود، وارد کنید.

سرعت سایت افزایش سرعت سایت افزایش سرعت وردپرس سرعت وردپرس

و اما در بحث ویدئوها شما با اینکه می توانید فیلم های خود را بر روی سایت آپلود کنید اما بهتر است آنها را بر روی سیستم هایی مانند Youtube یا آپارات آپلود کنید و لینک آن را در سایت خود قرار دهید یا به اصطلاح Embed کنید.

این کار از افزایش حجم صفحه و در نتیجه کاهش سرعت سایت جلوگیری می کند و مانع از مصرف بی رویه منابع سرور شما می شود.

۹. استفاده از بارگذاری تنبل یا Lazy Load برای تصاویر و ویدئوها

قابلیت lazy loading یا لود تنبل یک ویژگی جالب برای لود صفحات هست و عملکردش به این صورت است که بارگذاری تصاویر پایین صفحات که هنوز اسکرول نشده را به زمانی موکول می‌کند که کاربر وارد آن بخش از صفحه می شود. این ویژگی یکی از عوامل موثر در افزایش سرعت وبسایت است.

۱۰. فشرده سازی کدها یا Minify کردن

در حالت عادی بین کدهای وب سایت، فاصله وجود دارد که طراح سایت برای نظم و خوانایی کدها، این فاصله ها را قرار می دهد. اما این فاصله ها، حدود ۲۰ درصد از سرعت لود کد ها را به خود اختصاص می‌دهد. برای رفع این مشکل از فشرده سازی یا minify این کد ها استفاده می شود.

۱۱. ترکیب منابع استاتیک

اگر شما یک توسعه دهنده هستید، ابزارهایی مانند Gulp یا WebPack این کار را برای شما انجام می‌دهند. در غیر این صورت می توانید از افزونه Autoptimize برای این کار استفاده نمایید. این افزونه بطور خودکار تمام پرونده‌های HTML و CSS و JavaScript رو به تفکیک در یک فایل مجزا ترکیب می‌کند. البته اگر از HTTP/2 استفاده می کنید نیازی به این کار نیست.

۱۲. بهینه سازی جدول های پایگاه داده وردپرس

در این روش جدول های ذخیره شده در دیتابیس وردپرس بهینه می شوند تا سرعت واکشی اطلاعات بالا رود و در نتیجه سرعت سایت بالا می رود.

ابزارهای زیادی در این زمینه وجود دارند که به شما در حفظ و نگهداری از دیتابیس کمک خواهند کرد مانند WP-Optimize و افزونه‌های دیگر.

۱۳. استفاده از خلاصه مطالب در صفحه اصلی و بایگانی ها

وردپرس به صورت پیشفرض تمام محتوای یک مطلب را در صفحه اصلی و بایگانی ها نمایش می دهد. این مسئله موجب کند شدن بارگذاری صفحاتی مانند صفحه اصلی، دسته بندی ها، برچسب ها و دیگر صفحات بایگانی می گردد.

به منظور افزایش سرعت بارگذاری صفحات اصلی و بایگانی ها بهتر است خلاصه مطالب را در زیر عنوان هر مطلب قرار دهید. برای انجام این کار به مسیر Settings » Reading رفته و به جای گزینه “Full Text” گزینه “Summary” را انتخاب کنید.

سرعت سایت افزایش سرعت سایت افزایش سرعت وردپرس سرعت وردپرس

۱۴. صفحه بندی مطالب طولانی

درست است که کاربران و موتورهای جستجو هر دو مطالب طولانی و جامع را دوست دارند اما اگر مطلب بیش از اندازه طولانی باشد باعث افزایش حجم صفحه می شود.

در این مواقع می توانید مطالب را با استفاده از تگ<!––nextpage––> به صفحات کوچکتر تقسیم کنید.

۱۵. صفحه بندی کامنتها

وجود کامنت های زیاد در یک سایت نشانگر بالا بودن درصد مشارکت کاربران در سایت است. اما اثر منفی آن اینست که موجب کند شدن بارگذاری آن می گردد.

برای صفحه بندی کامنتها قسمت به مسیر Settings » Discussion رفته و گزینه “Break comments into pages” را انتخاب کنید.

سرعت سایت افزایش سرعت سایت افزایش سرعت وردپرس سرعت وردپرس

۱۶. ارتقای امنیت برای افزایش سرعت وردپرس

همیشه حملات سایبری مخصوصا حملات DoS باعث کاهش سرعت وب سایت می شود زیرا به شدت از منابع سرور استفاده می کند. بنابراین امنیت سایتهای وردپرسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

تا حد امکان از افزونه های امنیتی پرهیز کنید و از Cloudflare یا Sucuri استفاده نمایید. اما اگر مجبور به استفاده از افزونه های امنیتی شدید، مطمئن شوید که به خوبی پیکربندی شده باشند.

بیشتر بخوانید: ۸ افزونه امنیتی رایگان وردپرس

۱۷. استفاده از شبکه های توزیع محتوا (CDN)

هرچه بازدید کننده سایت به محل سرور نزدیک‌تر باشد سرعت بارگذاری محتوای سایت نیز بیشتر خواهد بود.

استفاده از یک CDN یا شبکه توزیع محتوا می تواند باعث افزایش سرعت سایت وردپرس برای کاربران در مکان های جغرافیایی مختلف، شود.

فایلهای ثابت مانند تصاویر، CSS ها و موارد دیگر بر روی سرورهای مختلف در مکان های مختلف قرار داده می شوند. کاربر برای بارگذاری به نزدیکترین سرور وصل می شود تا به این صورت سرعت لود محتوا افزایش یابد.

همچنین سرور هاست شما نیز به خاطر اینکه بسیاری از فعالیت ها از دوش آن برداشته می شود، سریعتر به کاربر پاسخ خواهد داد.

مرورگرها کدهای صفحه را از بالا به پایین بارگذاری می کنند. گاهی فایلهای حاوی کدهای جاوااسکریپت در بالای صفحه بارگذاری می شوند. با انتقال این کدها به پایین صفحه، سرعت لود محتوای مهم بالا می رود.

اگر این کار خلیلی در اجرای کدهای ایجاد نمی کند بهتر است آنها را به پایین صفحه انتقال دهید. این کار با استفاده از افزونه Scripts To Footer قابل انجام است.

۱۹. کاهش درخواست های HTTP خارجی

در برخی مواقع نیاز هست که وب سایت از منابع خارجی، فایلهایی را بارگذاری کند. مانند استایل ها و اسکریپتها و همچنین گوگل، آمارگیرها و… . استفاده محدود از این نوع فایلها موردی ندارد اما استفاده بیش از حد مجاز باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحه می شود.

هرچه تعداد درخواستهای سرور برای بارگذاری یک صفحه از سایت بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا صفحه لود شود.

برای به حداقل رساندن این درخواست ها می توان فایلهایی که می شود را با هم ادغام کرد مانند ادغام استایلها و کدهای جاوااسکریپت. اما در مورد فایلهای دیگر از ابزارهایی استفاده شود که بهینه هستند.

چند روش موثر برای کاهش تعداد درخواست‌های HTTP سرور:

  • کاهش تعداد نوشته های نشان داده شده در یک صفحه مانند بایگانی ها
  • صفحه بندی مطلب
  • صفحه‌بندی کامنتها
  • کاهش تعداد تصاویر در هر صفحه
  • حذف افزونه‌های غیر ضروری
  • غیر فعال سازی افزونه‌های موقتی
  • فعال کردن Lazy Loading
  • کاهش منابع اضافی مانند بعضی از فونت‌های وب

۲۰. محدود کردن رونوشت های مطلب

با هر بار اصلاح و ویرایش مطلب، رونوشتی از آن در پایگاه داده ذخیره می شود. در اکثر وب سایتها نیازی به ذخیره سازی این رونوشتها نمی باشد. برای محدود کردن تعداد آنها می توانید از کد زیر استفاده نمایید.

وارد هاست خود شوید و فایل wp-config.php را باز کرده و کد زیر را در آن قرار دهید.

define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );

این کد تعداد اصلاحیه های هر پست را به چهار عدد محدود کرده و موارد قبلی را پاک می کند.

۲۱. کاهش فراخوانی از دیتابیس

این قسمت نیاز به کمی مهارت برنامه نویسی PHP دارد. اگر کدهای قالب را جستجو کنید به کدهایی برمی خورید که مقادیری را از پایگاه داده فراخوانی می کنند. مانند کد زیر:

<meta charset="<?php bloginfo('charset'); ?>">

وجود این کدها برای تمامی قالبهای وردپرس الزامی است. چون طراح قالب نمی داند که زبان وب سایت کاربر چه خواهد بود. اما کاربر با اطلاع از زبان وب سایت خود می تواند این چنین کدها را با مقادیر استاتیک آنها جایگزین کند تا تعداد فرخوانی های پایگاه داده کاهش یابد.

برای مثال در وب سایتهای فارسی زبان، cherset آنها UTF-8 است که می توان کد بالا را با مقدار استاتیک آن به صورت زیر تغییر داد.

<meta charset="UTF-8">

توجه: توصیه می شود قبل از تغییر کدها یک قالب فرزند ایجاد کنید و کدها را در آن تغییر دهید زیرا با هر بار بروزرسانی قالب، کدهای تغییر داده شده توسط شما پاک خواهند شد.

۲۲. جلوگیری از سرقت پهنای باند در وردپرس یا جلوگیری از Hotlinking تصاویر و منابع استاتیک

واژه Hotlinking به زبون ساده استفاده مستقیم دیگران از تصاویر و دیگر منابع استاتیک نظیر استایل و فونت و اسکریپت از سایت شما بدون بازدید صفحات سایت شماست. مثلا شما به جای بارگذاری یک تصویر در سایت خودتان می‌توانید لینکی را به یک تصویر از سایت دیگری قرار بدهید تا تصویر برای کاربر نمایش داده شود.

با قرار دادن کد زیر در فایل .htaccess سایت خود، از سرقت پهنای باند خود در مورد عکس ها جلوگیری کنید:

#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?example.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

یا

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)example.com/.*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpg|jpeg|bmp|zip|rar|mp3|flv|swf|xml|php|png|css|pdf)$ - [F]   

دقت کنید که در کد بالا به جای example.com، دامنه خود را قرار دهید.

بعضی از وب سایت های کپی کننده محتوا، با استفاده از فید یا همان خوراک سایت به سرقت محتوای آنها می پردازند. در این شرایط می بایست فید سایت را غیرفعال کرده یا کاری کنید که پست های جدید سایت اندکی بعد از انتشار، در فید سایت قرار گیرند.

۲۳. فعال کردن فشرده سازی Gzip

تکنولوژی فشرده سازی Gzip به وب سرور ها این امکان را می دهد که بعضی از منابع سایت را فشرده سازی و سپس به کاربر ارسال کنند.

این سیستم فشرده ساز بر روی سرعت سایت بسیار موثر بوده و می تواند حجم اولیه سایت را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد. این کار از دو روش امکان پذیر است. یکی استفاده از افزونه هایی مانند W3 Total Cache و دیگری افزودن کد آن در فایل htaccess.

فعال سازی Gzip در افزونه W3 Total Cache

سرعت سایت افزایش سرعت سایت افزایش سرعت وردپرس سرعت وردپرس

دیگر روش های فعال سازی Gzip عبارتند از:

  • از پشتیانی هاست سایت بخواهید که Gzip را در سایت شما فعال کنند.
  • می توانید به صورت دستی و از طریق فابل .htaccess، این سیستم فشرده سازی را فعال کنید.
<IfModule mod_deflate.c>
# Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML and fonts
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf
AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml

# Remove browser bugs (only needed for really old browsers)
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
Header append Vary User-Agent
</IfModule>

۲۴. HTTPS و HTTP/2 را فعال کنید

استفاده از HTTP/2 باعث افزایش سرعت بارگذاری وب سایت می شود. اما برای فعال کردن آن نیاز هست که HTTPS نیز فعال شود. بنابراین مطمئن شوید که وبسایتتان دارای گواهی HTTPS باشد.

بیشتر بخوانید: چگونه گواهی SSL را به وب سایت وردپرس خود اضافه کنیم؟

۲۵. غیر فعال کردن پینگ بک ها و ترک بک ها

پینگ بک و ترک بک دو مؤلفه اصلی وردپرس هستند که هر زمان وبلاگ یا صفحه شما لینکی را دریافت کند به شما هشدار می دهند. امروزه با وجود کنسول گوگل دیگر نیازی به آنها نیست.

برای غیرفعال کردن پینگ بک و ترک بک کافی است در پیشخوان وردپرس به مسیر تنظیمات » گفت و گو بروید. سپس در قسمت تنظیمات نوشته گزینه ” اجازه دادن به دیگر وبلاگ‌ها برای آگاه‌سازی پیوندی (بازتاب‌ها و دنبالک‌ها) روی نوشته‌های تازه” را غیرفعال کنید.

سرعت سایت افزایش سرعت سایت افزایش سرعت وردپرس سرعت وردپرس

افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس

افزونه Lazy Load

افزونه Lazy Load وردپرس هم دقیقاً همین کد است که برای وردپرس آماده‌شده و شما با دانلود و نصب این افزونه از منبع وردپرس می‌توانید به‌راحتی لود تصاویر به‌صورت اسکرول داشته باشید و سرعت سایت خود را چند برابر کنید.

افزونه BJ Lazy Load

این افزونه افزایش سرعت لود سایت وردپرس ، تمام تصاویر و محتوای صفحات رو با یک placeholder جایگزین می‌کنه و به محض نزدیک شدن کاربر به قسمتی از صفحه که OffScreen هست، محتوا بارگذاری و در نتیجه پهنای باند سایت تا حد زیادی آزاد می‌شه!

مزیت افزونه BJ Lazy Load :

  • این افزونه با افزونه RICG Responsive Images که برای ریسپانسیو حرفه‌ای عکس های سایت کاربرد داره، سازگار هست.
  • اگر تمایلی به لود تنبل یکسری تصاویر خاص ندارید، می‌تونید با اختصاص کلاس به تصاویر و وارد کردن اون کلاس‌ها در تنظیمات افزونه، اون تصاویر رو معاف از lazy load کنید.
  • مزیت دیگه‌ی پلاگین BJ Lazy Load اینه که روی iframe ها هم لود تنبل رو اعمال می‌کنه، در نتیجه اگر ویدئویی از سایت آپارات، ویمئو، یوتیوب و … تو صفحه گذاشتین خیالتون راحت باشه که Lazy Load شامل این ویدئوها هم می‌شه.

افزونه Native Lazyload

افزونه lazy load  برای بهبود بارگزاری تصاویر مورد علاقه کاربران قرار گرفته است. یک سایت هنگام ورود کاربر به سایت تمامی تصاویر و پلاگین های موجود در سایت شما را حتی اگر بلا استفاده در آن صفحه باشند لود می‌کند.

افزونه WP Rocket

افزونه Wp Rocket بهترین و جامع ترین افزونه در زمینه بهینه سازی سرعت سایت وردپرسی، را باید یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین افزونه‌های افزایش سرعت وردپرس دانست. این افزونه بهترین انطباق و سازگاری را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد.

کش کردن صفحات سایت، قابلیت فشرده سازی قوی کد‌های css، html و جاوا اسکریپت، قابلیت بارگذاری تنبل تصاویر (lazy loading)، رابط کاربری آسان، بهینه سازی پایگاه داده، قابلیت پشتیبانی از سایت‌های چند زبانه و افزونه WPML، انطباق کامل با افزونه فروشگاه ساز ووکامرس از امکانات فوق‌العاده این افزونه می‌ باشد.

افزونه Litespeed cache

اگر سرور هاست شما از نوع لایت اسپید است قطعا افزونه Litespeed cache می‌توانید بهترین گزینه برای افزایش سرعت سایت وردپرس شما باشد.

علی رغم اینکه این افزونه کاملا رایگان می‌باشد، دارای امکانات مختلف و کاربردی است. از جمله این امکانات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سازگاری کامل و حرفه‌ای با وب سرورهای لایت اسپید
  • قابلیت فشرده سازی قوی کد‌های css، html و جاواسکریپت
  • رابط کاربری آسان اما حرفه‌ای
  • امکان بارگذاری تنبل تصاویر (lazy loading)
  • پشتیبانی از وردپرس شبکه
  • انطباق عالی با Cloudflare CDN
  • بهینه سازی اختصاصی تصاویر با دو روش Lossy و Lossless
  • قابلیت افزایش سرعت پردازش کدهای php سایت
  • قابلیت پشتیبانی از فرمت های مختلف تصویر از جمله WebP
  • امکان درون ریزی و برون بری پیکربندی‌ها و تنظیمات
  • دارای CDN اختصاصی و رایگان cloud CDN))

افزونه W3 total cache

افزونه W3 total cache یکی از معروف‌ترین افزونه‌های ‌کش و افزایش سرعت سایت وردپرسی است که تنها با چند کلیک ساده قادر به بهینه کردن سایت خود خواهید بود.

به شما این قابلیت را میدهد که هر دو روش کش صفحات و مرورگر را بتوانید بر روی وبسایت انجام دهید و همچنین کد های html,css و js سایت شما را نیز فشرده سازی یا minify می‌کند.

از امکانات افزونه W3 total cache می‌توان به مواد زیر اشاره کرد:

  • امکان بارگذاری تنبل تصاویر (lazy loading)
  • قابلیت کش مرورگر و دیتابیس به صورت حرفه‌ای
  • قابلیت راه اندازی وردپرس CDN
  • تنظیمات پیشرفته برای تعیین متدهای کش کردن

افزونه Deactivate plugins per page

وجود فایل‌های جاوا اسکریپ و css که با نصب افزونه‌های مختلف در سرور شما ایجاد می‌شود خود یکی از مهمترین عامل‌های کاهش سرعت سایت است. در میان افزونه‌های افزایش سرعت سایت وردپرسی، افزونه Deactivate plugins per page یکی از راه‌حل‌های بسیار مناسب برای غیرفعال کردن و بهینه سازی کدهای بلااستفاده جاوا اسکریپ است. بدین صورت که کدهای جاوا اسکریپ(که بیشتر مربوط به اسلایدرها و فرمهای سایت هستند) تنها در صفحاتی که اسلایدر یا فرم وجود دارند استفاده می‌شوند و دربقیه صفحات غیرفعال خواهند شد. با این کار سرعت سایت شما به طرز فوق‌العاده بهبود خواهد یافت.

افزونه Pagespeed ninja

این افزونه می‌تواند به در بهینه سازی Google PageSpeed Insights نیز به شما کمک بسیار خوبی کند و برخی از مشکل پیش آمده در آن را رفع نماید. از امکانات و ویژگی‌های این افزونه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رابط کاربری آسان
  • امکان بارگذاری تنبل تصاویر (lazy loading)
  • قابلیت کش مرورگر و دیتابیس به صورت حرفه‌ای
  • امکان بهینه سازی و کاهش حجم تصاویر به صورت خودکار
  • قابلیت فشرده سازی کد‌های css، html و جاواسکریپت

افزونه Wp super cache

به جرات می‌توان گفت که افزونه Wp super cache یکی از حرفه‌ای ترین افزونه های کش در وردپرس است که برای بهبود سایت می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

افزونه WP Super Cache پکیج کامل نیست اما به صورت تخصصی روی کش کردن سایت کار می‌کنه

از آنجایی که شرکت سازنده این افزونه (Automattic ) همان شرکت سازنده وردپرس است، دیگر کاربران نگران بروزرسانی این افزونه نخواهند بود و با خیال راحت می‌توانید این افزونه برای افزایش سرعت سایت وردپرسی خود استفاده کنند.

اصول کار سوپر کش اینجوریه که فایل HTML استاتیک سایت رو برمیداره و در نتیجه وب سرور سایت شما هربار بجای اسکریپت‌های سنگین PHP، میاد اون فایل HTML رو ارائه می‌ده. هر فایل HTML کش شده می‌تونه صدها بار به بازدیدکننده‌های سایت نشون داده بشه.

استفاده از فشرده سازی تأثیر مثبتی روی سرعت و زمان پاسخگویی سایت داره. خوشبختانه افزونه WP Super Cache از این ویژگی بهره‌مند هست ولی در حالت عادی فعال نیست؛ پس یادتون باشه که بعد از نصب این پلاگین گزینه compress رو فعال کنید.

ویژگی و امکانات این افزونه شامل موارد زیر می‌باشد:

  • کش کردن صفحات سایت
  • قابلیت کش مرورگر و دیتابیس به صورت حرفه‌ای
  • قابلیت راه اندازی وردپرس CDN
  • قابلیت فشرده سازی یا compress صفحات
  • پشتیبانی از سرویس CDN
  • قابلیت فعالسازی حالت Preload Mode
  • برخورداری از سه روش  mod_rewrite | PHP | legacy برای به کار گرفتن کش

افزونه Cache enabler

این افزونه مختص کش کردن سایت شما طراحی شده است و تنها با چند کلیک ساده پیکربندی و راه‌اندازی صورت می‌پذیرد.

ویژگی‌های این افزونه:

  • سبک بودن و رابط کاربری آسان
  • قابلیت فشرده سازی کدهای html وجاوا اسکریپت
  • قابلیت خالی کردن دستی یا خودکار کش
  • کش کردن سریع صفحات سایت
  • قابلیت پشتیبانی از فرمت های مختلف تصویر از جمله WebP

افزونه Autoptimize

افزونه افزایش سرعت وردپرس Autoptimize یکی از قدیمترین افزونه‌های مخزن وردپرس است.

از قابلیت‌ها این افزونه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • قابلیت فشرده سازی حرفه‌ای کد‌های css، html و جاواسکریپت
  • قراردادن کدهای اسکریپ در فوتر به افزایش سرعت بارگذاری سایت
  • کش کردن صفحات سایت
  • الحاق و فشرده‌سازی  اسکریپت‌ها و استایل‌ها
  • قابلیت اضافه کردن expires headers و کش کردن آن‌ها
  • انتقال استایل پیج به سربرگ
  • انتقال اسکریپت به فوتر سایت
  • کوچک سازی کدهای HTML

افزونه wp-optimize

با استفاده از این افزونه می توانید دیتابیس وردپرسی خود را به نهایت بهینه سازی برسانید و سرعت درخواست های واکشی از دیتا بیس را به حداقل برسانید.

افزونه WP Fastest Cache

افزونه WP Fastest Cache یک پلاگین خوب برای افزایش سرعت سایت وردپرس محسوب می‌شه. کش دسکتاپ، minify کد HTML و گزینه‌های ترکیبی جاوااسکریپت و CSS از ویژگی‌های خوب ورژن رایگان این پلاگین محبوب هست.

ویژگی‌های اصلی افزونه WP Fastest Cache نسخه رایگان : 

  • کش اتوماتیک کل سایت
  • قابلیت تعیین زمان برای حذف خودکار فایل‌های کش
  • برخورداری از سریع ترین متد با نام Mod_Rewrite
  • حذف خودکار کش بعد از انتشار پست یا صفحه جدید
  • ارائه اختیارات لازم به ادمین برای مدیریت کش
  • وجود گزینه انتخاب کش در دستگاه موبایل و کاربران لاگین شده
  • کش مرور
  • برخورداری از ابزار GZIP (ابزاری برای فشرده‌سازی و رفع فشرده‌سازی فایل)
  • پشتیبانی از Cloudflare ، CDN و SSl
  • تنظیمات آسان و چک لیستی

افزونه Speed Booster Pack

پلاگین Speed Booster Pack نسخه رایگان سرویس افزایش سرعت سایت هست. نسخه رایگان این افزونه نیازهای اصلی شما رو برآورده می‌کنه.

یکی از مزایای افزونه The Speed Booster Pack تنظیمات آسون افزونه و بهینه‌سازی ووکامرس هست.

ویژگی‌های اصلی افزونه Speed Booster Pack :

  • قابلیت instant page برای پیش-بارگذاری لینک‌های داخلی
  • غیر فعال کردن موردهای غیرضروری در وردپرس برای افزایش سرعت
  • بهینه‌سازی ووکامرس برای رفع مشکلات مرتبط با سرعت سایت
  • پشتیبانی از قابلیت CDN
  • اضافه کردن قابلیت بارگذاری گوگل آنالیتیکس از سرور سایت

Asset CleanUp: Page Speed Booster

براساس امکاناتی که داره یکی از بهترینن افزونه ها در زمینه بهبود سرعت سایت وردپرس به نظر میرسه، خود سازده این افزونه گفته که ما همه قابلیت‌های افزونه‌های محبوب مثل WP Rocket، WP Fastest Cache و W3 Total Cache داریم. همینطور یکی از ویژگی‌های این افزونه هماهنگی با برخی CDN ها مثل Cloudflare هست.

ویژگی‌های این افزونه خیلی زیاده و طبق بررسی که در میزفا کردیم براساس نیازهای روز هم هست.

برخی قابلیت‌ها:

  • تعداد درخواست‌های HTTP کم میکنه.
  • فایل های JS و CSS فشرده، ترکیب و async میکنه.
  • قابلیت Preload رو داره.
  • فونت‌های گوگل میتونه ادغام کنه یا حذف کنه و یا بهبود بده.
  • قابلیت preconnent رو داره.
  • همینطور روی فونت‌هایی که لوکالی هست و توسط سایت فراخوانی شده امکان Preload و font-display رو داره.
  • یک سری تگ های اضافه وردپرس رو فشرده سازی میکنه و همینطور HTML فشرده تر میکنه.
  • باعث بهبود رتبه و رفع خطاهای gtmetrix میشه
  • قابلیت Defer کردن منابع رو داره (نسخه پرو)
  • می‌تونید فایل‌های JS رو به head یا body انتقال بدید (نسخه پرو)
  • قابلیت اولویت گذاری بر روی فایل های JS و CSS برای لود کردن وجود داره. (نسخه پرو)
  • براساس نیاز هر صفحه منابع اون صفحه رو فراخوانی میکنه و هر JS یا CSS هر جا لود نمیکنه، این ویژگی عالیه (نسخه پرو)

پلاگین WP Smush.it

بهینه سازی تصویر یکی از فاکتورهای مهم افزایش سرعت سایت هست و بعضی نرم افزارها و افزونه‌ها این کار رو به خوبی انجام می‌دن. منظور از بهینه سازی تصویر صرفاً افت کیفیت نیست؛ منظور کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت بصری اون هست.

این سرویس از سمت یاهو ارائه شده و به طور خودکار بعد از آپلود هر تصویر، بهینه‌سازی رو انجام می‌ده.

ویژگی‌های اصلی افزونه WP Smush :

  • فشرده‌سازی بدون افت کیفیت و به صورت خودکار
  • دارای قابلیت Lazy Load (در افزونه، بارگذاری آهسته ترجمه شده)
  • بهینه سازی دسته‌جمعی تصاویر
  • تنظیم اندازه ارتفاع و عرض تصویر
  • شناسایی تصاویری که عامل کاهش سرعت سایت هستند
  • فشرده‌سازی دایرکتوری
  • سازگار با وردپرس چندسایته (شبکه)
  • پردازش فایل هایی با فرمت PNG، JPEG و GIF
  • قابلیت ادغام با گوتنبرگ

افزونه های Critical برای وردپرس

کار اصلی این افزونه‌ها Critical هست، یعنی Critical JS و Critical CSS انجام میدن، به زبان ساده میان فقط کدهایی که در همون صفحه لازم هست رو فراخوانی میکنن و از کدهای که قابل استفاده نیست (noCritical) رو در پایین سایت لود میکنن

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه